fbpx

Recepten met brood

Recepten met brood

Proteine brood

Keto stokbrood met lijnzaad

Kokosmeelbroodjes

Ketobroodjes

Proteine brood

Ingrediënten:

15 eiwitten (500 gram)
125 gram proteine poeder van Keton1
1 tl wijnsteenbakpoeder
1 tl zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Vet een hoge broodbakvorm in met roomboter of bekleed deze met bakpapier. Mix de eiwitten met de bakpoeder op de hoogste stand met de mixer totdat deze goed stijf zijn, dit duurt ongeveer 15 minuten. Voeg zout en proteïne poeder toe en meng zit met een spatel er voorzichtig doorheen. Niet te lang roeren anders klop je de lucht uit je mengsel.

Schep het mengsel in je broodvorm, mag goed hoog er bovenuit komen. Als je nog mengsel over hebt kun je daar losse “hoopjes” van maken zodat dit bolletje worden. Bak je brood 35 minuten in de oven, je losse broodjes zullen na 15-20 minuten al klaar zijn. Laat het brood in de warme oven minstens 20 minuten staan zodat het niet inzakt. Laat het geheel afkoelen.

Je kunt dit brood goed snijden met een kartelmes en het lekker beleggen met kaas, ham of ander beleg. Je haalt uit het brood ongeveer 10 sneetjes.

Macro’s per sneetje: Proteïne 17,3 gram Vet 0,5 gram Koolhydraten 0,5 gram Calorieën: 76

Keto Stokbrood met lijnzaad

Ingrediënten:

5 eiwitten (170 ml)
1 tl gelatinepoeder (kun je evt. weglaten)
30 gram proteine poeder van Keton1
40 gram amandelmeel
0,5 tl wijnsteenbakpoeder
0,5 tl zout
2 tl lijnzaad + extra voor topping

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Klop de eiwitten met het bakpoeder zeer stijf.
Klop alle andere ingrediënten er voorzichtig en op een lagere mixstand doorheen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep je mengsel in de vorm van een (stok)brood op het papier.
Strooi wat lijnzaad erover.

Bak je brood circa 20-25 minuten.
Laat 5 minuten staan met de ovendeur op een kier.
Wacht met snijden tot het bijna is afgekoeld.

Enjoy!

Heb je dit brood gemaakt?
Laat het me weten en tag me op instagram!

Het brood is het lekkerste op de dag zelf. Je maakt het weer crispy in de broodrooster of even in de oven.

Je kunt dit brood goed snijden met een kartelmes en het lekker beleggen met kaas, ham of ander beleg. Je haalt uit het brood ongeveer 10 sneetjes.

Het eiwitpoeder bestel ik zelf bij Keton1, klik op onderstaande banner om naar de website van Keton1 te gaan.

Kokosmeel broodjes met sesamzaad

Ingrediënten:

85 gram psyllium vezels
160 gram kokosmeel
3 eieren
1 tl wijnsteenbakpoeder
85 gram pure egg proteine poeder
100 gram skyr naturel 0%
200 ml ongezoete amandelmelk
1 tl zout Sesamzaad (optioneel)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in 1 kom de ingrediënten kokosmeel, bakpoeder, psyllium vezels en zout.
In een andere kom klop je de eieren los met de yoghurt en amandelmelk. Voeg daar het egg proteïne poeder aan toe en klop goed met een garde tot de meeste klontjes verdwenen zijn.
Meng nu de droge ingrediënten met de natte totdat er een grote deegbal ontstaat. Deze voelt wat nat aan. Laat even staan (5 min).
Maak je handen nat en maak 8 bolletjes. Strooi eventueel wat sesamzaad bovenop. Bak de kokos bolletjes 30 minuten tot ze mooi goudbruin zijn gekleurd.
De bolletjes voelen zwaar aan en vullen goed. Je kunt er ook plakjes van snijden voor bij een tapas/borrel maaltijd.

Macro’s per bolletje: Proteïne 18 gram Vet 4,5 gram Koolhydraten 5 gram Calorieën: 172

Keto broodjes

Ingrediënten voor 4 broodjes:

150 gram eiwitten (5 losse eiwitten)
0,5 tl wijnsteenbakpoeder
25 gram amandelmeel
25 gram kokosmeel
20 gram psyllium husk vezels
30 gram eiwit poeder / whey poeder
175 ml gekookt water1 el appelazijn
0,5 tl zout
0,5 tl uienpoeder
0,5 tl knoflookpoeder

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop de eiwitten met wijnsteenbakpoeder in een ruime kom, ongeveer 5 minuten totdat het redelijk stijf is.
Meng in een andere kom alle droge ingrediënten. Voeg appelazijn & droge ingrediënten toe aan je eiwitbeslag. Klop het beslag en voeg het water toe. Klop kort door elkaar. Het mengsel is nog vrij vochtig.
Maak je handen nat en vorm 4 bolletjes van het deeg. Naar wens kun je sesamzaad of maandzaad erover heen strooien.
Bak de broodjes 25 minuten en laat minimaal 20 minuten staan in de warme oven.

Macro’s per bolletje: Proteïne 14,3 gram Vet 4,5 gram Koolhydraten 2 gram Calorieën: 119