fbpx

Over mij

Hoi, ik ben Floortje. 43 jaar, enorm gelukkig getrouwd met Jimmy en samen hebben we 5 poezen. We wonen in Eindhoven, dichtbij het centrum en dichtbij allerlei parken waar ik graag ga hardlopen. Naast hardlopen train ik ook op mijn sportzolder, hierbij krijg ik met regelmaat gezelschap van 1 van de poezen.

Ik kom uit een fijn gezin, heb een lieve papa en mama (die niet meer samen zijn), 1 oudere zus en 2 jongere broertjes. Mijn broers zijn een enorme inspiratie voor me. Ze hebben me laten zien dat als je echt iets heel graag wilt dat je dit kunt bereiken. Ze vormen samen het DJ duo Showtek.

Ik hou van reizen, met name Griekenland verkennen met de auto is favoriet. Maar van snorkelen op Bonaire ben ik ook niet vies. Te lang reizen hoeft voor mij niet, ik ben graag thuis met de lieve katten om me heen, relaxed in mijn eigen flow. Ik laad op als ik alleen ben waarna ik weer zin heb om te delen met anderen. Ik zing trouwens ook heel graag, dit doe ik al van kinds af aan. Heb in bandjes gezongen en veel zangles gehad. Nu staat het even op een laag pitje, maar bij iedere autorit zing ik al mijn favo nummers mee. Dat is voor mij ook echt een uitlaatklep.

Quality time met familie en vrienden vind ik ook erg belangrijk, uit eten en fijne gesprekken voeren of samen wandelen. Daar kan ik enorm van genieten.

Ik zit nu heerlijk in mijn vel, dat is wel eens anders geweest.

Mijn strijd met overgewicht begon al op jonge leeftijd

Ik weet niet eens meer hoe oud ik precies was maar ik moet een jaar op 7 jaar geweest. Mijn moeder zat met mij bij een arts en er werd gepraat over mijn gewicht en te dikke buik. Ik at niet anders dan mijn broers of zus maar ik was duidelijk te zwaar en zat toen al niet lekker in mijn vel.

Ja, ik durf wel te zeggen dat ik bijna alles heb geprobeerd. Het ontbrak me ook nooit aan disclipline om een bepaald “regime” vol te houden. Alleen het lukte niet omdat ik mijn lichaam niet gaf wat ze nodig had. Dat weet ik nu. 

Ik zat in het 2e jaar van de havo toen ik begon met shakes. Rondom mijn 16e begon ook mijn menstruatie en alle klachten waarvan werd gezegd dat ze erbij hoorden. Nu weet ik dat ook die klachten, naast het te zwaar zijn, onder andere veroorzaakt werden door verkeerd voedsel. 

Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik bezig ben geweest met afvallen, weer iets anders proberen. Andere shakes, pillen, laxeermiddelen, heel weinig eten, Weight Watchers, alleen maar smoothies, kuurtjes, groentesapjes, 1000 calorieën en veel sporten. 

Obsessief was ik er mee bezig, 15 kilo eraf, 20 kilo erbij, 20 kilo eraf, 30 kilo erbij.

Koolhydraatarm 

Rondom mijn 36e ontdekte ik koolhydraatarm, dit deed heel veel voor me. Ik voelde ook dat mijn buik anders aan ging voelen, minder opgeblazen en ik viel heel veel af. Toch bleef ik vaak trek houden en behoefte aan koolhydraten. Ik stapte over naar het Pioppi dieet, dit was al hoger in vetten en dan deed me goed. Toch viel ik terug in oude gewoontes en op een gegeven moment dacht ik “ik ben dus gewoon altijd dik”.  Maar ik voelde ook dat dat niet mijn wens was. Mijn wens was lekker in mijn vel zitten, niet eens een bepaald gewicht maar me gewoon fit en zelfverzekerd voelen. Ik was teneinde raad, hoe dan? Er moest iets zijn wat wel een match was, ik voelde ook dat mijn lichaam iets anders nodig had. Door jarenlang zoveel geprobeerd te hebben wist ik ook waar ik wel en niet goed op reageerde. Zo was ik er inmiddels achter, en een bioresonantietest bevestigde het, dat ik overgevoelig was voor tarwe en spelt. 

Toch viel ik terug in oude gewoonten en op een gegeven moment dacht ik “ik ben dus gewoon altijd dik

Keto

Het was december 2018, het nieuwe jaar kwam eraan en ik wilde zo ontzettend graag afvallen. Een collega van mij vertelde dat ze keto deed, mijn eerste gedachte was “die is gek” want het betrof veel vet. Ook ik had geleerd dat je mager moest eten om slank te worden, maar ik wist ook dat als ik vis en avocado’s at ik wel afviel en me goed voelde. Ik verdiepte me in ketogeen eten en als ik ergens voor ga dan zorg ik dat ik er alles van af weet. 

Meer dan 100 kilo

Ik woog ruim over de 100 de kilo in januari 2019, vol goede moed begon ik met keto. Een reis met ups and downs, zoals iedere reis waarin je veel leert over jezelf. Ik viel af en at heerlijk. Ik at de producten die ik zo lekker vond en dat maakte dat het niet voelde als volhouden. Tuurlijk, je hebt ook discipline nodig maar ik voelde vrij snel dat deze manier van eten zoveel deed voor mijn lijf. Alsof het ging stromen, mijn lijf reageerde er heel goed op en mentaal vond er ook echt een shift plaats. 

Ik voelde al vrij snel dat ketogeen eten zoveel deed voor mijn lijf.

Begin januari 2019 ging ik op vakantie naar Bonaire, ik was net een paar kilo kwijt en voelde me al energieker. Een jaar later ging ik terug naar Bonaire, januari 2020, 26 kilo lichter. Ik was een andere Floor. 

Mijn migraine verdween

Het eerste jaar ging het echt om afvallen, ik leerde mijn trigger points en leerde wat echt het beste werkte voor mij binnen de ketogene leefstijl. Mijn lijf veranderde, ik kreeg zoveel energie en wilde, nee moest sporten. Mijn migraine verdween, mijn menstruatie werd regelmatig en normaal, mijn huid werd mooier, mijn haar werd dikker, ik kwam weer in balans. Mentaal voelde ik me ook zoveel beter, minder angsten en sombere gevoelens. Ik leerde dat voeding zoveel meer deed dan alleen iets voor je gewicht.  En zo begon mijn keto journey en nog steeds leer ik iedere dag bij.

Vitaliteitscoach

Fast forward naar 2022, inmiddels veel bijgeleerd en ketogeen eten is voor mij normaal geworden. Ik voel de behoefte om mensen te helpen hierbij. Bij ketogeen eten en bij het veranderen van je leefstijl, of überhaupt bij iets aanpakken in je leven. Op mijn Instagram pagina @fromflorawithlove deel ik mijn keto reis en lekkere recepten, ik deel hoe ik het aanpak en ik deel ook de struggles en inzichten die ik daarvan krijg. 

Mensen zeggen dat ik een coach moet worden, dat ik iets moet gaan doen met coaching en dat ze me inspirerend vinden. Dat vind ik weer inspirerend. Ik werk als projectmanager en zie niet zo goed hoe. Ik zit teveel in mijn hoofd met hoe dan. Dan besluit ik om een opleiding te volgen, voor mezelf. Omdat ik hou van zelfontwikkeling, het verrijkt mijn leven. Ik start met de opleiding tot vitaliteitscoach, hierin komt zoveel terug wat me interesseert en waar ik achter sta. 

De invloed van je leefstijl op hoe je je voelt, op hoe je in je leven staat. Dat is meer dan voeding, daar komt ook omgaan met je emoties bij kijken, beweging & sport, slapen, sociale contacten, zingeving. Het valt allemaal op zijn plek, ik studeer maar het voelt niet als studeren. Ik voel dat ik op weg ben naar een nieuwe Floor, ik vind mijn pad meer en meer. Met een 9,5 slaag ik voor de opleiding en ik voel dat ik nog meer wil leren. 

De invloed van je leefstijl op hoe je je voelt, op hoe je in je leven staat. Dat is meer dan voeding, daar komt ook omgaan met je emoties bij kijken, beweging & sport, slapen, sociale contacten, zingeving. 

Keto coaching

Vooral het stuk over voeding wil ik uitbreiden want daar heb ik zelf zoveel ervaring mee, als keto expert wil ik dat meer mensen dit kunnen ervaren. Ook voel ik veel op het vlak van zingeving, emotiemanagement en spiritualiteit. Ik weet dat daar voor mij een mooi pad ligt. Een goede vriendin zegt “waarom ga je niet keto coachen” en soms is het zo simpel, dat is het dacht ik. 

Ik kom uit bij het ketogeen instituut en meld me daar aan voor de opleiding “ketogene voeding en leefstijl”. Deze opleiding heb ik in december 2022 afgerond, met een 10! Ik leer graag zoveel mogelijk over voeding en volg na de ketogene opleiding trainingen over vitamines, mineralen en supplementen. Omdat ik dit zo interessant vind start ik ook met de opleiding orthomoleculaire suppletie, deze heb ik inmiddels afgerond.

In januari 2024 ben ik gestart met een cursus op het gebied van keto & eetverslaving. Persoonlijk heb ik veel interesse in dit onderwerp en ik merk dat veel mensen worstelen met een variant van eetverslaving. Inmiddels heb ik de cursus succesvol afgerond en ben ik gecertificeerd keto coach bij eetverslaving.

Aura & Chakrahealing

Wanneer je een doel voor ogen hebt, of het nu afvallen of het opzetten van je eigen zaak is, ga je automatisch ook innerwork doen. Je komt jezelf tegen, je leert jezelf kennen, je gaat patronen zien en denkwijzen van jezelf zien en ook of dit voor of tegen je werkt. 

Tijdens mijn keto reis leer ik veel over mezelf, tegelijkertijd lees is veel boeken van o.a. Eckart Tolle, Abraham Hicks, Michael Pilarczyk en volg ik trainingen bij Kim Munnecom. 

Ik ontdek het mediteren opnieuw op een manier die voor mij werkt. Ik ga aan de slag met mezelf, met de kracht van je eigen gedachten, met de wet van aantrekking, met de universele energie en ook hierin voel ik dat er meer over wil weten en iets wil betekenen voor anderen. Ik start met de opleiding aura & chakrahealing, welke ik in maart 2023 heb afgerond.

Ik heb me met name gefocust op het inzetten van Bach remedies & edelstenen die een harmoniserend effect hebben op de Chakra’s.

Tot zover

Misschien een lang verhaal maar eigenlijk heel kort, want ik heb nog zoveel te delen. Is het niet mooi hoe we iedere dag leren en we dit aan elkaar kunnen doorgeven?  Dat is mijn wens, daarom wil ik er voor jou zijn. Nu begeleid ik cliënten naar een gezonder slanker lichaam door middel van de ketogene leefstijl. Als je een klik hebt met dit verhaal, met wat ik vertel & je op zoek bent naar een coach dan laat het me weten.

Veel liefs,
Floortje