Ga naar inhoud
Feel good by Flora

Feel good by Flora

Feel, move & eat yourself happy

  • Keto
  • Over mij
  • Gratis
    • Podcast
    • Blog & laatste berichten
    • Recepten
  • Socials
    • Socials
    • Links & samenwerkingen
  • Aanbod e-books

Socials

fromflorawithlove

Liefde voor keto door eigen ervaring
Sport • recepten • spiritualiteit
Daily life • muziek • podcast
🐈 @floracats

Tonijnsalade • Avocado • Ei • Knabbelspek • Komkommer

De zachtheid van tonijn en avocado, het krokantje van spek, het romige van eieren.
Frisje van augurk en komkommer, en een vleugje diepte door zongedroogde tomaat. Lekker! My kind of food

Niet ingewikkeld, wel doordacht, voedzaam, in balans qua macro's en tegelijk rijk in smaak en textuur.

Precies de combi van eenvoud en smaak waar ik blij van word. 

Ingrediënten 
1 blikje tonijn op water
10 gram avocado olie mayonaise 
20 gram zure cocktail augurkjes
1 zongedroogde tomaat (royal, ca 15 gram) 
80 gram komkommer
3 grote eieren, gekookt
70 gram avocado
10 gram knabbelspek 
Kruiden (bieslook & kruidenzout)

Bereidingswijze 
Meng tonijn met stukjes augurk, kruiden, mayonaise en stukjes zongedroogde tomaat.
Maak een mooi bordje en serveer met de rest van de ingrediënten.

Macro's (ongeveer)
51 g vet | 57 g eiwit | 8 g netto kha
48 uur niet eten. Voor sommigen klinkt dat radicaa 48 uur niet eten. Voor sommigen klinkt dat radicaal, voor mij werd het een van de meest rustgevende en helende ervaringen tot nu toe.
Wat gebeurt er eigenlijk met je lichaam en geest als je 48 uur niet eet?

De afgelopen week heb ik een bijzondere ervaring gedeeld in mijn podcast én blog: 48 uur vasten.

Wat ik voelde? Een diepe rust, een krachtige lichtheid en een huid die zichtbaar begon te stralen.

Vasten is veel meer dan niet eten.

Het activeert ons zelfhelend vermogen

Het zet processen aan zoals vetverbranding, ketonen en autofagie

Het geeft emotioneel en spiritueel ruimte om oude overtuigingen los te laten

In mijn nieuwste blog lees je stap voor stap wat er gebeurt van 12 uur tot 48 uur vasten, hoe je dit gezond kunt inzetten, én mijn persoonlijke ervaring met de overtuigingen die ik onderweg mocht loslaten.

In de podcast-aflevering neem ik je nog dieper mee in dit oeroude ritueel.

Lees de blog op mijn website (link in bio)
Luister de podcast op Spotify (link in bio) of Apple, aflevering 51.

Vasten is geen beperking, maar bevrijding.
Zalm-burgers, maar dan zonder broodje. Puur. Krach Zalm-burgers, maar dan zonder broodje.
Puur. Krachtig. Keto.

Deze wilde zalm is geen doorsnee maaltijd:
• Omega-3 voor hormoonbalans, een sterke huidbarrière en een kalme mind.
• Eiwitten die spieren voeden en verzadiging geven.
• Vitamine B12 & D voor energie en weerstand
• Mineralen zoals selenium & jodium die je schildklier ondersteunen.

Alles wat je lijf nodig heeft, zonder poespas.
Keto-proof. Carnivoor-proof, body & mind proof.

Ingrediënten:
1 groot blikje wilde rode zalm (John west) 165 gram uitgelekt
1 xl ei (75 gram) 
20 gram knabbelspek
15 gram parmezaanse kaas 
Verse kruiden (peterselie en bieslook) 
Zout, peper, pikant paprikapoeder,  chilipoeder
Ghee/boter om in te bakken

Bereidingswijze 
Mix knabbelspek met parmezaanse kaas in een blender tot poeder. 
Voeg alle overige ingrediënten toe en mix goed. 
Maak je handen nat en vorm 4 bolletjes en druk ze plat tot burgertjes.
Bak een paar minuten per kant tot ze goudbruin in ghee of roomboter. 

Serveer met sausje van healthy mayo, ketchup en hotsauce.

Macro's (excl. dipsaus)

39 g vet – 0,8 g kh – 58 g eiwit

Geïnspireerd op Tuna Patties recept van @liannegerth
Een zee aan voedingsstoffen! Tonijn, makreel én Een zee aan voedingsstoffen!

Tonijn, makreel én ansjovis → bomvol eiwitten, omega-3’s en mineralen.
Daarbij wat ei en romaine voor balans, mayo voor de smaak.
Simpel, licht én super voedend.

Ingrediënten 
1 blikje tonijn
1 blikje ansjovis (bv Fishtales, ca 20 gram)
1 blikje makreel 
2 eieren
50 g romaine sla
1 el (gezonde) mayo
Hotsauce 

Mix sla met tonijn en mayo. 
Verdeel de andere ingrediënten erover.
Super simpel!

Ik gebruik de mayonaise en hotsauce van Hunter & Gather (ketoproof). 

Macro's ongeveer:
± 589 kcal
70 g eiwit
34,5 g vet
2 g kh
Op krachttrainingsdagen probeer ik extra eiwitten Op krachttrainingsdagen probeer ik extra eiwitten te pakken. Niet ingewikkeld, gewoon bewust. 

Je spieren vragen om herstel en bouwmateriaal – en dat is precies wat eiwitten doen.

Deze proteïnebroodjes zijn mijn snelle oplossing: ei, eiwitpoeder en klaar. Perfect na een intensieve training zoals vandaag.

Niet perfect? Ook goed. Het gaat om voeden, niet om perfectie.⁠
⁠
Spierbehoud, verzadiging en gewoon lekker.⁠

Ik at de broodjes met 2 gekookte eitjes, beetje gezonde mayonaise & sardientjes.
⁠
Bewaar deze post als je ook wat extra power in je broodje wilt.

Recept:

Verwarm oven op 165 graden. 
Splits 2 eieren, klop het eigeel los in een bakje. 
Klopt de eiwitten met een halve theelepel wijnsteenbakpoeder, zout en 20 gram pure egg proteine tot het stijf is. 
Spatel voorzichtig het eigeel erdoor. 
Maak 2 tot 3 broodjes. 
Bak circa 13 minuten en laat na bakken een kwartiertje staan met de oven op een kiertje. 

Macro's totaal
Energie: ± 218 kcal
Eiwit: ± 30 g
Vet: ± 11 g
Koolhydraten: ± 1 g
3 daagse Sardine fast Een sardine fast is zoveel 3 daagse Sardine fast

Een sardine fast is zoveel meer dan een metabole reset. Het is ook een innerlijke schoning

Ik twijfelde even of ik dit zou gaan doen maar toen Lianne @ketogeendagboek vroeg 'Doe je mee?', zei ik JA. 

Ja ook ik had gedachten van:
'Wat ga ik nu weer doen'
'Is het niet een beetje raar'
'Is het niet te strict'
'Is het niet extreem'
'Wat als het niet lukt'
'Ik zit net een fijne flow, wat als dit het verpest'.
Bla bla bla bullshit van de mind. Step out of your comfortzone.
Want de uitnodiging kwam op het juiste moment. 
En ik liet me verassen en ging het gewoon doen. 

Het is me echt heel erg meegevallen en heeft me veel meer gebracht dan de mind kan bedenken. Want je mind tettert alleen bekende repeterende gedachten. 

Dag 1: zoekende naar momenten om te eten. 1x gegeten. Bleek te weinig. Maar geen probleem. 
Dag 2: Heerlijk kunnen joggen. Mind Shit losgelaten. Daarna wel echt trek en om 09 uur al mijn 1e maaltijd. Daarna 15:30 maaltijd 2. Ik geniet van het eten, er is rust want ik weet wat ik ga eten. Sardines. Wat is echt voeden lekker. 
Dag 3: Lekkere ochtendwandeling. Om 11:30 1e maaltijd. Dit blijkt voldoende voor deze dag. 

Lichamelijk gebeurt er veel. Ik voel me super fit, fijn leeg maar toch verzadigd, verlies cm, verlies kilo's, plattere buik, heldere mind, rustig lijf. 
Maar vooral het innerlijke proces is heel mooi. 
Ik zak in een compleet vertrouwen, alle bullshit overtuigingen laat ik los en ik voel me kneitergoed in mijn ZIJN.
Een sardine fast is zoveel meer dan een metabole reset. Het is ook een innerlijke schoning.

Ik ga dit zeker vaker doen en vind sardines trouwens nog steeds lekker.
Tzoumerka – Meteora – Lithochoro favorites Tzoumerka - Meteora - Lithochoro favorites
Biefstuksalade met gebakken groenten Een heerlijk Biefstuksalade met gebakken groenten

Een heerlijk voedzaam gerecht, rijk aan eiwitten en gezonde vetten. 
Ik maakte deze met de hertenbiefstuk van Zorgnatuur.nl. Super lekker, zeer mooi en gezond stuk vlees. Afkomstig van wilde dieren die in vrijheid leven op de Veluwe.

Ingrediënten:
150 biefstuk 
1 el roomboter
40 gram rucola
100 g courgette, in stukjes
65 g paprika, in stukjes
1 el olijfolie 
10 olijven
Zeezout of kruidenzout 

Bereidingswijze:
Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.
Bak de biefstuk kort en rosé in roomboter. Laat even rusten. Bak ondertussen in dezelfde pan de groenten en kruid naar wens.
Doe rucola, olijven, olijfolie en groenten in een schaal. Mix door elkaar.
Snij de biefstuk en leg op de groenten, bestrooi met peper en zout.

Macro's:
Calorieën circa 445
Eiwit 33,5 gram
Vet 30,5 gram
Koolhydraten 6,1 gram
Volg op Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Spotify
© Copyright 2025 Feel good by Flora. Alle rechten voorbehouden. Styled Fashion | Ontwikkeld door Blossom Themes. Aangedreven door WordPress. Privacy
  • Algemene voorwaarden
  • Privacy