fbpx

Recepten met vis

Recepten met vis

Pittige garnalen met kimchi
Witlof & makreel

Pittige garnalen met kimchi

Ingrediënten:

200 gram garnalen
60 ml kokosmelk
15 gram verse basilicum
2 teentjes knoflook, gesneden
1 theelepel ghee of kokosolie
Halve rode chilipeper
Zout en peper
Kimchi, 100 gram

Bereidingswijze:

Verwarm de olie of ghee in een pan. Voeg de knoflook toe en bak voor 1 minuut. Voeg de rode peper toe en bak even mee. Voeg de garnalen toe en bak dit voor 2 minuten. Voeg vervolgens zout, peper, basilicum en kokosmelk toe. Laat het even pruttelen zodat het wat dikker wordt.

Serveer met kimchi* of een andere lekkere frisse salade.

* Ik gebruikte kimchi zonder suiker, let er goed op bij het kopen van kimchi dat deze geen suiker bevat en laag is in koolhydraten.

Macro’s (inclusief 100 gram kimchi) Proteïne 38,1 gram Vet 20,5 gram Koolhydraten 8,8 gram Calorieën 377 kcal

 

Witlof met makreel

Ingrediënten:

150 gram gerookte makreel
2 kleine witlof stronkjes of 1 grote
1 gekookt ei
1 tomaat
Zwarte olijven (bv kalamata)
1 el verse basilicum
1 el (MCT) olie
Zout en peper

Bereidingswijze:

Doe de makreel en het ei in een kom en prak dit met een vork tot een pastei achtige massa. Voeg de MCT* (of andere gezonde) olie toe, het zout en wat peper. Meng alles goed door elkaar.
Snij de verse basilicum klein en meng dit door je makreel mengsel.
Snij de tomaat in partjes.

Bewaar wat blaadjes van de witlof en snij de rest fijn.
Leg de witlof blaadjes en de gesneden witlof op een bord en schep je makreel mengsel erbij. Serveer met de partjes tomaat en wat olijven.

* Ik gebruikte de MCT olie van Keton1, klik hier om deze te bestellen.