fbpx

Op 15 mei 2023 kreeg ik een hele mooie review binnen van 1 van mijn cliënten. Ik deel deze graag met je. Ook nam ik er een podcast over op.

De podcast beluister je hier:
Luister op Spotify
Luister op Apple

Liefs,
Floortje


Drie maanden geleden ben ik aan een bijzondere reis gestart.

Het was volgens mij een zondagavond toen mijn man zei, misschien zou je dit eens moeten proberen. “Ik ken Floortje al lang en ik ken niemand die zo oprecht, eerlijk en nuchter is en als zij iets zegt staat ze er 100% achter”

Ik kende je helemaal niet en ben op jouw website gaan lezen.

Ik was en ben diep onder de indruk van je verhaal en het raakte me. Dat iemand in haar doel om anderen te helpen haar eigen persoonlijke verhaal durfde te delen zegt iets over de persoon achter het verhaal.

Ik vroeg aan mijn man of hij jou wilde benaderen om een afspraak in te plannen voor het intakegesprek. Ik was nieuwsgierig geworden, niet alleen met betrekking tot het afvallen, maar nog meer naar de gezondheidsaspecten en de verbeteringen die hierin mogelijk waren.

Ons eerste gesprek was er één van herkenning. Er was meteen een klik, waardoor ik mezelf bloot durfde te geven en te praten over alle dingen die me dwars zaten. Mijn overgewicht, altijd ergens wel pijn of ziek, altijd wel een medicijn hier of daar.

Migraine, PCOS, diverticulitis, prikkelbare darm, Hypermobiele Ehler Danlos Syndroom , hydradenitis supperativa, altijd moe, gewrichtsontstekingen. Kortom, altijd wel iets.

Ik was meteen super enthousiast, maar durfde het eigenlijk ook niet te geloven.

Ik had al zoveel dingen geprobeerd, diverse diëten, het alternatief circuit, het reguliere circuit, niets hielp en overal kreeg ik weer een bak met medicatie mee naar huis. Omdat ik op zoveel medicatie heel heftig reageer moest ik vaak na een paar dagen alweer stoppen.

Dus ik heb me aangemeld bij jou voor het drie maanden traject.

En wat ben ik hier blij mee!

Binnen drie weken was ik al ruim 5 kg afgevallen, zonder enige moeite of het idee te hebben dat je überhaupt met een dieet bezig bent. Ik voelde me fitter en gezonder worden, net of mijn lichaam een langzame reboot onderging.

Ook loop ik hier al geruime tijd mijn verbazing te delen met mijn omgeving.

Zoveel rommel geslikt tegen migraine aanvallen, zelfs bètablokkers geprobeerd, het ergste was wel het traject waarin ik gestart was met een middel tegen epilepsie wat de neuroloog voorschreef. Een jaar lang op gaan bouwen, tot 100mg per dag, waardoor je een blauwe olifant bent op een roze wolk.

Gelukkig won mijn gezond verstand het en ben ik hier na twee weken mee gestopt. Wat een idioterie denk ik nu.

Vanaf het moment dat ik gestart ben ketogeen lifestyle heb ik zegge en schrijven één aanval gehad, waarbij ik maar één pilletje voor nodig heb gehad. Vanwege alle stress rondom de ziekte van mijn vader schrijf ik deze aanval dan ook toe aan alle spanningen rondom het wachten op de uitslag van en alle perikelen hier rondom heen.

En dan mijn buik en mijn darmen. Altijd buikpijn, altijd een opgezwollen buik, altijd winderig en boeren en nu……nu niks meer. Geen buikpijn, geen opgezwollen buik, en vooral durf ik weer genoeg te eten omdat ik weet dat ik nu geen last heb van mijn buik na mijn ontbijt, lunch of avondeten.

Al die nare ontstekingen in mijn liezen. Weg, foetsie, verdwenen?!? Hoe dan…twee keer geopereerd, twee littekens van 13 centimeter in mijn lies, altijd wel een bult die een ontsteking werd zodra ik een nacht minder had geslapen. Jarenlang antibiotica, zelfs spuiten met antibiotica hielpen niet en ik werd hier alleen maar zieker en zieker van. En nu….alles is weg, verdwenen en ondanks de ontzettend stressvolle periode, die tijdens mijn start met het ontdekken van deze nieuwe levensstijl ontstond, heb ik geen enkel bultje ontdekt die uitgroeide tot een megazwelling  van 10 centimeter of groter.

Dankbaar ben ik. Dankbaar dat ik jou heb leren kennen en dat ik ingestapt ben in dit traject. Hoewel, traject? Het voelt al een tijd niet meer als traject, als iets moeten, maar als een nieuwe manier van leven.

Dankbaar dat jij, lieve Floortje, heel veel tijd en energie hebt gestopt in het je eigen maken van de ketoway of life, het lef hebt om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan en dit hebt willen delen met mij.

Superblij ben ik dat ik aan deze ontdekkingsreis ben begonnen en nog blijer ben ik dat ik me zoveel beter voel.

Ondertussen ben ik bijna 11 kg afgevallen en overall 95,5 cm verloren met lekker eten, geen hongergevoel, me energieker voelen dan ooit en bovenal voel ik me fitter en gezonder.

Het is voor mij geen kwestie van volhouden, dit is iets dat past bij mij en wat mijn lichaam nodig heeft.

Het voelt ook niet als dieet of iets ingewikkelds, het is een kwestie van luisteren naar je lichaam en geest en voelen wat je nodig hebt.

Ik snap nu ook werkelijk waar niet meer waarom ik eerst dacht dat ik al die zooi nodig had. Chocolade, chips, koekjes…ik kijk ernaar en bedank ervoor. Ik vind het niet eens lekker meer. Een frietje met, waarom ik dat eerst lekker vond, geen idee, maar geef mij maar iets gezonds waar mijn lichaam op dat moment behoefte aan heeft. De nieuwe recepten vliegen hier over tafel, het een lekkerder dat het ander, maar geen ongezonde en bewerkte rommel meer op tafel hier.

 Geen lijstjes, geen weegschaal om je portie af te wegen en ingewikkelde recepten, maar weten wat je kunt eten en op basis daarvan iets lekkers maken. Het voelt heel natuurlijk en ik denk er niet eens meer bij na.

Dankbaar ben ik ook dat je me hebt leren luisteren naar mezelf. Naar wat ik nodig heb om een beter mens te worden voor mezelf. Ik slaap beter en dieper, wordt uitgerust wakker en neem meer momenten voor mezelf. Ik zeg vaker nee en als ik me opgejaagd of gestrest voel ga ik even lekker zitten en pak mijn rustmoment in mijn hoofd om weer rust te krijgen.

Je bent een geweldig mooi mens met een oprechte missie, eerlijk advies, geweldige podcasts waarvan ik in ieder geval over na ga denken maar vaak ook hartelijk om moet lachen omdat je gewoon zo heerlijk oprecht eruit gooit wat je denkt. Ik hoop dat meer mensen je weten te vinden en in durven te stappen in deze mooie reis. Ik ben superblij met het terugvinden van mezelf, me happy voelen en ik gun dit zoveel meer mensen. Ook wens ik jou veel succes op jouw ontdekkingsreis met nieuwe mensen, nieuwe inzichten en vooral veel levensgeluk.

Lieve Floortje, bedankt!

— Judith – Deelnemer keto 3 maanden traject

Keto 3 maanden traject

Ben je ook benieuwd wat het keto 3 maanden traject voor jou kan betekenen? Lees dan de informatie op deze pagina door of boek een vrijblijvend adviesgesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *