fbpx

Het kan best een uitdaging zijn om te starten met een ketogeen dieet. Als je nu gewend bent om vrij ´Westers´ te eten, kan omschakelen naar een gezond ketogeen dieet een behoorlijke aanpassing zijn.

Wat is een ketogeen dieet?
Ik schreef er een artikel over op de website van Mindsetters.
Wat zijn nu handige tips en hoe kun je het beste starten? Je leest het artikel, keto dieet voor beginners, hier.

Westers versus keto
Om je heel makkelijk te laten zien waar het verschil in zit zet ik een gezond ketogeen menu naast een Westers menu. Dit is natuurlijk wat “gestandaardiseerd”, neem het met een korreltje (Himalaya 🤣zout).

Je ziet meteen dat het ketogene dagmenu veel hoger is in eiwitten (eieren, kip, vlees) en gezonde vetten (avocado, olijfolie, noten) en heel laag is in koolhydraten. In het Westerse eetpatroon zitten veel koolhydraten (brood, muesli of cruesli, aardappelen, koolhydraatrijke snacks). Ook zie je vaak gebruik van slechte vetten (halvarine, margarine, zonnebloemolie). Deze vetten werken ontstekingsbevorderend.

Ketocoaching
Wil je graag starten en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Ik help je graag. Op mijn homepage lees je meer informatie of ga direct naar de uitleg over mijn keto coaching – 3 maanden traject.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *